Het mannenparadijs (terug van weggeweest)

Al weer enige maanden heb ik dit blog verwaarloosd. Grote drukte in mijn persoonlijke leven, waaronder een verhuizing van Amsterdam naar Hilversum, maakte het voor mij moeilijk om ruimte hiervoor te maken. Maar we zijn inmiddels over, we wonen hier prachtig en zo nu en dan kan ik weer wat tijd vinden om te schrijven.

Niet dat ik de afgelopen maanden helemaal niet geschreven heb. Zo schreef ik voor het blad Elan een essay over het mannenparadijs van vroeger, over relaties tussen vrouwen en mannen en over het manco van de discussie rond de combinatie van werk en zorg. Hier kun je het artikel in PDF vinden:

http://www.elanexpertise.nl/sites/elan.antenna.nl/files/u3/documenten/5-10_mannenparadijs.pdf

Voorts schreef ik in januari dit jaar nog een artikel over kinderopvang en solidariteit dat ik nooit gepost heb. Dat artikel post ik hierna.