Dichter des Vaderlands

Krtj_middel
Sinds 2 januari is het mogelijk om op de nieuwe Dichter des Vaderlands te stemmen. De dichter des vaderlands becommentarieert met zijn gedichten regelmatig de actualiteit en komt daarbij op de voorpagina van NRC. Dit jaar doet aan de verkiezing van de DdV ook een goede bekende en bijzondere dichter mee: Tsead Bruinja.

Ik ken Tsead al sinds mijn studententijd. Hij kreeg op een gegeven moment in zijn kop dat hij dichter wilde worden en dat idee ging er niet meer uit. Niet iedereen nam die aspiraties destijds serieus. Maar Tsead is het soort van persoon dat recht op zijn doel afgaat. En met wat voor resultaat! De ene na de andere bundel rolde uit zijn pen en hij scoorde aan de lopende band goede recensies. Ik lees zijn gedichten met groot plezier: dan zijn ze weer romantisch, dan zijn ze weer keihard, soms absurd. Hij speelt met prachtige beelden maar vooral ook met klanken. Naast al dat dichten had hij nog tijd over om allerhande poeziefestivals (mede) te organiseren, overal op te treden en ook andere jonge dichters de kans te geven zich te profileren.

Ik zou alle lezers van mijn blog daarom willen vragen om ergens tussen 2 en 27 januari via de website  http://www.dichterdesvaderlands.nl/read/stemmen een stem voor Tsead in te vullen: liefst met motivatie want dat telt dubbel. Mocht je motivatie nodig hebben, dan kun je op zijn website veel van zijn werk vinden. Neem ook een kijkje op zijn blog. Hierinder vind je een filmpje dat ik maakte van Tsead waarin ik hem vroeg waarom hij Dichter des Vaderlands zou moeten worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s